O nama

Beokolp je preduzeće u Srbiji koje se bavi distribucijom štampanih medija, knjiga, CD i DVD. Preduzeće je osnovano 1997.godine, od svog osnivanja do danas postigli su to da u ukupnom tržištu štampe, na nacionalnom nivou, budu jedan od najvećih distributera.

Sva izdanja plasiraju na više od 8400 maloprodajnih objekata na teritoriji Republike Srbije. Beokolp snabdeva kako malo trgovinske radnje, tako i velike sisteme kao što su Mercator, Corner kiosk, Aman, Domaća trgovina, Dufry, Gomex, Inmedio, Univerexport, benzinske stanice NIS, OMV, Eco Srbija, Knez Petrol, MOL, BS Petrol, kladionice Mozzart…
Bave se izvozom srpske štampe na teritoriju Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova i Metohije.
Više od dve decenije iskustva na tržištu distribucije štampe im je pomoglo da poslovanje prošire u delu prodaje razne robe široke potrošnje poznatih robnih marki (Orbit, Gillette, Nes cafe) kao i uvozom konditorskih proizvoda iz Španije, Italije, Poljske, Slovačke, Turske, Grčke, Rusije i Ukrajine.
Poseduju vozni park od preko 180 dostavnih vozila koja svakodnevno vrše dostavu štampe i druge robe MP objektima na teritoriji cele Republike Srbije.
Imaju distributivne centre u svim većim gradovima u Republici Srbiji i regionu koji garantuju brzu i efikasnu dostavu štampe i druge robe.

Beokolp se trudi da svojim kupcima obezbedi povoljne cene, uslove plaćanja, dostavu robe više puta nedeljno, što ih čini pravim i pouzdanim partnerom.

Na tržištu nudimo

  • Nude celokupnu domaću i stranu dnevnu, nedeljnu i periodičnu štampu, kao i niz povremenih i specijalizovanih izdanja, knjiga, CD I DVD.
  • Tiražeri Beokolpa obavljaju tiražiranje za svaki naslov i svako pojedinačno prodajno mesto. Poštuju sve narudžbine kupaca za promenom tiraža u najkraćem mogućem roku.
  • Priznaju sve opravdane reklamacije i garantujemo tačnost broja primeraka u paketu.
  • Neprodate primerke dnevne štampe povlače s prodajnog mesta svakoga dana, a revijalne kod izlaska novog broja - na način da kupac sam upisuje broj neprodatih primeraka na za to predviđeno mesto na povratnici, na kojoj su tačno naznačeni naslovi koji više nisu u prodaji i koje treba vratiti.
  • Naplatu vrše po isteku nedelje, i to samo za izdanja čija je prodaja završena i neprodati primerci povučeni s ugovorenim rokom plaćanja, za samo one primerke koje je njihov kupac prodao i naplatio.
Kompanija „Beokolp“ d.o.o. pored svog osnovnog posla distribucije štampe intenzivno razvija i distribuciju druge robe koja je svojim asortimanom prilagodjena prodajnim mestima sa kojima saradjuju. Asortiman robe koju distribuiraju čine poznati svetski brendovi (Orbit, Gillette, Nes cafe), osnovni proizvodi (upaljače, šibice, vlažne maramice) a posebnu grupu proizvoda čine pažljivo odabrani proizvodi koje Beokolp direktno uvozi iz: Španije, Italije, Poljske, Slovačke, Turske, Grčke, Rusije i Ukrajine. Beokolp poseduje vozni park sa vise od 180 vozila, od lako dostavnih tipa Fiat Doblo, preko onih srednje nosivosti kao sto je Fiat Ducato, do vozila najveće nosivosti kombija Iveco Daily i kamiona Euro Cargo. Vozila su svakodnevno angažovana u razvozu štampe i robe široke potrošnje. U mogućnosti su da klijentima ponude uslugu prevoza robe na kompletnoj teritoriji Republike Srbije.